Confidenţialitate

Deputații Adrian Solomon și Irinel Stativă au contestat amenzile primite pentru că nu au purtat mască

Adrian Solomon și Irinel Stativă au fost amendați la începutul lunii iulie cu suma de 2.600 de lei după ce, aflați într-un fast-food din Centrul Vechi al Capitalei, au făcut scandal când li s-a cerut să poarte mască, iar apoi au adus injurii  polițiștilor chemați în shaormerie. Ulterior au mai primit două amenzi, în cuantum de 4.000 de lei, pentru că nu au purtat masca de protecție în incinta șaormeriei.

Adrian Solomon a contestat cele două amenzi pe data de 29 iulie, iar Irinel Stativă a depus contestațiile luni 3 august, potrivit digi24.ro.

În cazul acestui incident s-a autosesizat și Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, deputatul Solomon i-a adresat vânzătorului din restaurant mai multe apelative, printre care și: ”Băi, Mustafa!” – făcând aluzie la originea turcă a acestuia.

La scurt timp după ce imaginile au apărut în presă, președintele interimar al PSD a calificat drept „nescuzabil” gestul deputaților Adrian Solomon și Ioan Stativă, care au făcut scandal într-un fast-food. Marcel Ciolacu anunța atunci cei doi nu vor mai candida pentru noi mandate.