BUCUREȘTI: Amenzi pentru doi deputați PSD care au refuzat să poarte mască într-un fast-food | AUDIO

Doi deputați au fost amendați în această dimineață de polițiști pentru că au încălcat legea și au refuzat să poarte măști de protecție deși se aflau în interiorul unui restaurant de tip fast-food. Mai mult, cei doi au devenit recalcitranți la sosirea oamenilor legii.

Potrivit unui comunicat al Poliției, incidentul s-a petrecut în această dimineață în centrul vechi al Capitalei.

Agenții de pază de la un restaurant de tip fast-food au chemat poliția pentru că unul dintre clienți refuza să poarte mască, așa cum prevede legea.

La sosirea polițiștilor persoana respectivă, căreia i se alăturase un coleg, pe lângă că a avut o atitudine sfidătoare la adresa oamenilor legii, i-a și înjurat pe aceștia.

Potrivit unor surse din Poliție, cei doi contravenienți sunt deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă.

Ambii au fost amendați de polițiști cu 2600 de lei pentru provocarea și participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare și vulgare în public.

Social-democrații s-au remarcat de mai multe ori în această perioadă prin refuzul de a purta măști de protecție și chiar prin punerea sub semnul întrebării a existenței coronavirusului, dând astfel apă la moară teoriilor conspiraționiste.

Cel mai notoriu exemplu este chiar al președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care i-a cerut ironic ministrului de Interne să-l aresteze pentru refuzul de a purta mască în Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre, corespondentul Europa FM la Parlament
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS