Confidenţialitate

Deputat PSD: Partidul trebuie condus de un lider fără probleme cu justiția

PSD trebuie condus de un președinte care să nu aibă probleme cu justiția, spune un parlamentar social-democrat.

Deputatul de Tulcea Ion Bălan a declarat pentru Europa FM că e nevoie inclusiv de un președinte care să țină partidul unit.

În opinia acestuia, viitorul președinte al PSD nu trebuie nici măcar să fie suspectat de anumite fapte de corupție.

Deși nu a vrut să dea nume, Ion Bălan spune că și alți colegi din partid susțin acest lucru:

”Opțiunea mea este pentru un președinte care să poată să ducă partidul pe calea cea bună. Deocamdată în partid este o lipsă de autoritate. Toată lumea se plânge de treaba aceasta. Trebuie și o reformă, una care să țină de corectitudine. În fața legii, liderii trebuie să fie fără probleme. Eu nu zic că ceilalți sau lideri actuali au probleme, deocamdată nu s-a hotărât, dar toată lumea asta vrea – să nu mai fie oameni corupți în partid, să nu mai fie oameni corupți care ajung în fruntea partidului. Și noi o simțim. Nu credeți că dacă cineva din partid este condamnat ne este bine, nu.” a spus deputatul Ion Bălan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

          Întrebat despre situația lui Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță în dosarul referendumului, deputatul Ion Bălan a amintit de un alt scandal: votul de la Paris din 2009:

”Cel puțin în situația domnului Dragnea, aș fi de acord cu ea, doar dacă și în alte situații s-ar fi judecat la fel. Dacă voturile de la Paris de acum câțiva ani s-au făcut în deplină legalitate, atunci eu sunt de acord să se aplice, dar mi se pare că lucrurile nu sunt aplicabile la fel pentru toți.” a precizat deputatul Ion Bălan.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele PSD va fi ales pe 11 octombrie. Până acum și-au anunțat candidatura trei social-democrați: Robert Negoiță, primarul sectorului 3, și senatorii Șerban Nicolae și Daniel Savu.

Liviu Dragnea și-ar putea anunța candidatura duminică la Teleorman. O zi mai târziu va avea loc și primul termen al recursului în dosarul referendumului.

Amintim și premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, între altele, pentru spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală.

 

Sursa foto: Camera Deputaților