Confidenţialitate

Depozit ilegal de deșeuri, descoperit lângă faleza Cazinoului Constanța

Un depozit uriaș de deșeuri, amplasat ilegal la intrarea în poarta principală a portului Constanța a intrat în atenția Gărzii de Mediu. Firma care a pus în pericol mediul a fost amendată cu 60.000 de lei și este obligată să elibereze urgent perimetrul.

Controlul Gărzii de Mediu la organizarea de șantier din zona Porții 1 a portului Constanța, din apropierea Cazinoului, s-a finalizat la începutul săptămânii trecute dar firma verificată nu a luat măsuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Comisarii găsiseră acolo, într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă, grămezi înalte de aproape 6 metri de deșeuri pe o suprafață de 1000 mp. Așadar, vreo 6.000 tone de moloz, care întâmpină turiștii lângă Faleza Cazinoului.

Amplasamentul are destinația de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanța. Putea fi utilizat de antreprenor ca organizare de șantier pentru depozitarea materialelor de constructii, pavele, cabluri, pământ, în cadrul proiectului „Mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”, cu beneficiar, primăria.

Deșeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor și trotuarelor din oraș. Iar constructorul, o firmă din București, le-a depozitat neautorizat în incinta organizării de șantier. A fost amendat cu 60.000 de lei și somat să ridice gunoiul până marți.

Pe lângă aspectul inestetic, deșeurile sunt și periculoase din cauza prafului purtat de vânt, dar și noroiului care se scurge în mare pe timp de ploaie.

Foto: Garda de Mediu