Depozit de muniție din Primului Război Mondial – găsit în Vrancea

Un grup de căutători de comori a descoperit la Vidra, în județul Vrancea, un depozit de muniție din timpul Primului Război Mondial.

Nu mai puțin de 57 de proiectile de diferite calibre, de la 57 pînă la 122 de mm, dar și 3 grenade, au fost găsite în pădure – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Caută comori ori de cîte ori au timp, iar pentru ei tot ce le indică detectorul de metale poate fi o adevărată comoară.

Este povestea unor vrînceni pasionaţi, care atunci cînd au timp liber pornesc să exploreze zone mai mult sau mai puţin cunoscute.

În timp au adunat numeroase vestigii, în principal lăsate în urmă de soldaţii care au luptat prin Vrancea în cele două războaie mondiale.

Cartușe, baionete, diferite proiectile și alte vestigii sunt cîteva dintre comorile dezgropate de cei cinci. De data aceasta ei au găsit însă un întreg arsenal.

Este vorba despre un depozit de muniție, descoperit la Vidra. Detectoarele le-au indicat prezența metalului, iar cînd au început să sape și-au dat seama că bombele scoase la suprafață pot fi un pericol.

Ei au sunat la 112, iar pirotehniștii ISU Vrancea au preluat de la căutătorii de comori 1 proiectil exploziv de calubrul 122mm, un altul de calibru 76 mm, 55 de proiectile de calibru 57mm și 3 grenade ofensive.

La prima vedere, acestea par să provină să primul răyboi mondial. Proiectilele descoperite au fost preluate de specialiştii ISU și transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS