Confidenţialitate

Denunţ la DNA pe numele lui Tăriceanu: Preşedintele Senatului a sfidat o mie de oameni care stăteau la coadă

O avocată din Bucuresti anunţă că va sesiza DNA, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a reînnoit, ieri (joi), carnetul de şofer, „ocolind” coada de aproape o mie de oameni care aşteptau în faţa clădirii Direcţiei Permise Auto din cartierul Pipera.

Avocata Elenina Nicuţ ne-a declarat că va depune un  denunţ la DNA:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este vorba despre situația creată de dl Tăriceanu la Serviciul Public Permise Auto. Concret, dumnealui a ignorat o coadă de aproximativ o mie de persoane, a intrat prin spate în curtea interioară a instituției, a fost așteptat și preluat în clădire de un reprezentant al instituției, și-a rezolvat problema cu prioritate, programul cu publicul a fost întârziat, deci ne aflăm în situația unei folosiri a influenței, a autorității pe care o are în calitate de președinte de partid parlamentar, și președinte al Senatului, folosirea influenței în scopul obținerii unui folos necuvenit. Pentru că rezolvarea cu prioritate – în condițiile în care alți o mie de cetățeni așteptau același lucru – asta înseamnă: un folos necuvenit. Competenta pe fapta reclamată este la DNA.”

 

 Amintim

În martie 2008, un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tăriceanu pentru a-i face poza pentru cartea de identitate soţiei sale de la acea vreme, Ioana Tăriceanu. Atunci, ministRu de Interne era Cristian David, coleg de partid cu Tăriceanu, care a susţinut că demersul este legal.