Cercetări pentru ucidere din culpă, în cazul copilului mort după anestezie

Dosarul copilului mort după anestezie a fost preluat astăzi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu a fost nimeni pus sub acuzare, ancheta fiind pentru faptă.

Poliția Argeș a transmis că după moartea copilului de 4 ani, în urma unei proceduri medicale stomatologice, s-a schimbat încadrarea juridică, cercetările fiind făcute în prezent pentru ucidere din culpă.

Sursa citată arată că cercetările se fac in rem, pentru faptă.

„Încă de zilele trecute au fost luate toate măsurile pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar la momentul de față se așteaptă concluzii de natura tehnică, care vor fi trase în urma verificărilor Direcției de Sănătate Publică”, arată Poliția Argeș.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Pe de alta parte, Colegiul Medicilor Stomatologi din România a început cercetarea disciplinară a medicilor din Pitești.

Ancheta va fi făcută de o comisie de disciplină.

„Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, arată Colegiul Medicilor Stomatologi.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza cazurilor de malpraxis, CMSR neavând competențe funcționale să se pronunțe asupra acestora. În acest caz competența este atribuită legal fie Comisiei de Monitorizare și Competență profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătății Publice, fie instanței de judecată.

Copilul de patru ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Pitești, a murit la Spitalul „Grigore Alexandrescu” după un stop cardio-respirator.

Clinica din Pitești a fost închisă de Direcția Sănătate Publică Argeș, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Victor Costache.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS