Confidenţialitate

Demiterea șefului ASF nu a mai fost discutată de conducerea celor două camere ale Parlamentului

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nu au mai luat în discuţie , marţi, raportul comisiilor economice şi de buget-finanţe prin care se solicită revocarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului nu a precizat însă motivul amânării.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că propunerea de schimbare a lui Mișu Negrițoiu de la conducerea Autorității de Supraveghere Financiară nu are nicio legătură cu scandalul pensiilor private.

”Raportul făcut de Comisii nu are nicio legătură cu incidentul care mie mi se pare într-adevăr foarte grav generat de compania de asigurări care funcţionează pe pilonul II de pensii faţă de care Autoritatea a luat, cel puţin aşa consider eu, măsurile care se impuneau în faţa unei acţiuni de dezinformare gravă cu efecte extrem de negative nu numai asupra celor care sunt participanţi în pilonul II de pensii, dar cu reverberaţii foarte largi în toată zona economică. Deci nu au legătură una cu alta, deci trebuie tratate complet separat”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Birourilor Permanente Reunite.

Întrebat dacă este nevoie de o analiză în cadrul comisiilor parlamentare în ceea ce priveşte scandalul pensiilor private, şeful Senatului a negat.

”Nu cred că trebuie un alt raport din moment ce autoritatea a luat măsurile cel puţin pe subiectul de care vorbeam, a luat măsurile care sunt prevăzute de regulamentul de funcţionare al ASF”, a mai spus Tăriceanu.

Comisiile economice și de buget-finanțe din parlament au întocmit un raport prin care cer revocarea șefului ASF, Mișu Negrițoiu, din cauza modului în care Autoritatea de Supraveghere Financiară a gestionat criza de pe piața RCA în 2016.