Demisie la DNA Ploiești: Procurorul Mircea Negulescu cere încetarea activității după scandalul înregistrărilor

Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti și-a dat demisia după ce în presă au apărut mai multe înregistrări audio controversate.

Într-una dintre înregistrări, Mircea Negulescu ar fi vorbit cu soţia unui om de afaceri, anchetat de DNA.

“Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție”, anunță DNA.

Înregistrările în care ar fi surprins Mircea Negulescu au fost difuzate, marți seară, de postul România TV. Acesta ar fi fost surprins în timp ce vorbea cu soţia unui om de afaceri arestat pentru fapte de corupţie. Bărbatul, despre care jurnaliștii România TV spun că ar fi procurorul DNA, dezvăluise date şi amănunte din dosare penale.

“Adică I-am zis așa «măi omule», i-am zis de față cu ofițerul meu. Am zis «Uite care e chestia. Vrei să fii liber până în Crăciun? Fă un denunț pe mine, pe ceva, că am făcut ceva, că te-am ajutat în vreun fel, mă înțelegeți? Și zic, tu ești liber dacă tu faci asta» pentru că ăștia așa vor să îi determine, e clară treaba. I-am explicat de Manole ăsta. Că am stat și am analizat. Manole are să vă dea o grămadă de bani. Păi și atunci ca să nu vă dea banii, nu e mai bine dacă stă Vlad în puşcărie?” (…) Ţinta nu e el. E un instrument pe care ăştia vor să îl folosească. (…) Singura problemă e că eu am plecat la DNA și nu poți să iei dosare care nu sunt de competența DNA-ului după tine. Și le-am lăsat și i-am explicat. Zic «Vlad tu vezi în mine un dușman în condițiile în care după ce eu am plecat pe dosarele alea două dacă procurorii erau de bună credință, își făceau treaba în continuare». Nu îi chemau pe ăia să îi pună să dea declarații că i-am audiat eu și am făcut presiuni asupra lor și pe urmă s-au dus ambele dosare la Pachetul Înaltei Curți unde eu am fost cercetat pentru purtare abuzivă”, ar fi spus Mircea Negulescu.

Potrivit înregistrării, acesta ar fi dat date şi despre alte persoane implicate în dosar.

“L-au înnebunit cu capul, el a făcut într-adevăr o plângere că nu știu ce, cu deputatul, cu Adi Mincu, a lăsat-o la noi. Vezi, Doamne, de mine nu a scris, cu Negulescu Mircea, dar se subînțelege. Pe mine nu mă deranjează că eu o să fac dovada că nu a fost nicio înțelegere, că nu fac așa ceva. Nu am făcut niciodată așa ceva. Eu am arestat jumătate de țară și făceam cu Adi Mincu? (…) Așa a apărut dosarul Papici. În dosarul Papici unde acuma s-au dus în puşcărie o grămadă. Au fost mulţi. A fost cu ajutorul lui Vlad. Lumea știe că se știa cine mă ajută pe mine. Ăsta nu e şantaj. El nu înţelege lucrurile astea. El se consideră la puşcărie că spune că eu nu am vrut să soluţionez cele două dosare”, ar mai fi spus Mircea Negulescu.

 

Procurorul Mircea Negulescu este cel care a instrumentat, printre altele, dosarul “Tony Blair”, în care sunt anchetați pentru fapte de corupție atât Victor Ponta, cât și Sebastian Ghiță.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS