Confidenţialitate

De’Longhi cumpără încă o fabrică în România

Grupul italian De’Longhi a cumpărat în Mădăraș, județul Bihor, o hală de 25.000 de metri pătrați şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt Ro, o afacere antreprenorială din Ungaria.

Fabrica maghiară producea componente pentru Samsung iar anul acesta începe producţia de componente şi electrocasnice mici.

Firma Jasz Plaszt Ro a avut în 2018 afa­ceri de 55 de milioane de lei, în scădere cu 14% faţă de 2017. Busi­nes­sul a scăzut şi odată cu el şi numărul de sala­riaţi, care a ajuns la puţin sub 250.

În noua sa fabrică din România, De’Longhi va angaja în total peste 500 de persoane. O parte dintre salariaţi va fi preluată din­tre cei care lucrau deja în fabrică, iar ceilalți vor fi recrutaţi.

Grupul italian mai are în România facilităţi de pro­duc­ţie la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare şi blen­dere şi unde are peste două mii de angajaţi.

De’Longhi, care a început producţia pe plan local în 2013, a ajuns la afaceri de 1,2 miliarde lei în 2018 după o creştere de circa 30%, în linie cu avansul din ultimii ani.