Confidenţialitate

Deficit de Remdesivir în Europa, după înmulțirea cazurilor de COVID-19 | AUDIO

La nivel european există o bătălie pentru Remdesivir, în condițiile în care mai multe țări se confruntă cu stocuri pe sfârșite.

La începutul lunii iulie, Comisia Europeană a cumpărat de la compania producătoare din Statele Unite doze pentru tratarea a aproximativ 30 000 de pacienți COVID-19.

Între timp, în Europa, numărul cazurilor a crescut alarmant în ultima perioadă, la fel și numărul pacienților care ajung în secțiile de terapie intensivă și au nevoie de tratament cu Remdesivir.

Olanda nu mai are nicio doză, Polonia spune că stocurile sunt pe final. Oficialii din Executivul European au precizat că sunt așteptate noi livrări de Remdesivir în curând.

În România, în acest moment sunt disponibile 4000 de doze care vor fi livrate către spitale. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru Televiziunea Română.

„De la începutul lunii iulie noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe spitale s-au plâns deja că au rămas fără acest tratament pentru pacienții cu forme grave. Probleme sunt și cu alte medicamente.

Medicul Andreea Moldovan, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe studii au aratat că Remdesivir, produs de o companie din Statele Unite, reduce durata de spitalizare în cazurile severe de infectare cu noul coronavirus.