Confidenţialitate

Decoruri impresionante în noul film „Alice Through The Looking Glass”

Regizorul James Bobin a ales să filmeze mare parte din cele 12 scene practice ale filmului „Alice Through The Looking Glass” în studiourile Shepperton, în apropierea Londrei.

Aici, cel mai mare decor a fost cel pentru oraşul Witzend, de aproape 74 de metri pe 100 şi la care au lucrat peste 35.000 de oameni timp de 16 săptămâni.

Decorul a inclus 13 clădiri, printre care un magazin de pălării, o ceasornicărie, un magazin de dulciuri, câteva case şi un castel. Şi casa Pălărierului Nebun a fost ridicată tot aici, având două etaje şi forma bizară de pălărie.

Pentru efectele speciale au fost folosite 21 de ecrane albastre, totalizând peste 28 de kilometri. Una dintre cele mai spectaculoase încăperi este Camera Marelui Ceas al Tuturor Timpurilor, care măsoară 30 pe 40 de metri.

De-a lungul filmărilor au fost folosiţi peste 1.000 de figuranţi, care au fost, pe rând, invitaţi la petrecere, orăşeni sau muncitori în docuri. Fiecare figurant a trecut, zilnic, pe la machiaj şi costume, pentru că producătorii au vrut să reconstituie cât mai fidel atmosfera bizară din Underland.

Filmările exterioare ale vilei Ascot au avut loc la Conacul Ditchley din Oxfordshire, o vilă cu un bogat trecut, construită în 1722 şi care a găzduit, de-a lungul anilor, mulţi politicieni de renume, printre care şi Winston Churchill.

Cadrele cu exteriorul casei copilăriei lui Alice au fost luate pe strada Fournier din estul Londrei, unde multe dintre imobile au fost construite la începutul secolului al XVIII-lea şi sunt exemple clasice de arhitectură georgiană timpurie.

Interioarele casei din Kingsleigh sunt, de fapt, încăperile unei clădiri istorice datând din 1700 şi care este situată pe strada Craven din Londra, unde a locuit chiar Benjamin Franklin timp de 16 ani.
Noul film „Alice Through The Looking Glass” va avea premiera în România pe 27 mai. Printre alţii, Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska şi Helena Bonham Carter fac echipă în  „Alice Through The Looking Glass”