Confidenţialitate

Deciziile pe impozitarea pensiilor speciale și numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ, amânate de CCR

Curtea Constituțională a amânat astăzi deciziile în două dosare importante: impozitarea pensiilor speciale și numirea deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ.

Astfel, pe 11 noiembrie este programată pronunțarea unei decizii în ceea ce privește legalitatea numirii lui Iordache.

Motivul amânării este că judecătorul raportor, Attila Varga, a absentat pentru că se află în carantină după ce soția sa a fost infectată cu Covid-19.

Numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ a fost contestată de USR și de PNL pe motiv că nu a întrunit numărul de voturi prevăzut de lege, dar și pentru că fostul ministru al justiției nu se bucură de o bună reputație și, nu în ultimul rând, că este membru de partid.

O altă decizie amânată de Curtea Constituțională a fost cea privind legea prin care pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 85%. Actul normativ a fost adoptat în această vară de Parlament, dar a fost atacat la CCR de Înalta Curte de Casație și Justiție și de Avocatul Poporului.

Curtea a amânat de trei ori până acum luarea unei decizii în acest caz. Următorul termen a fost stabilit tocmai după alegerile parlamentare, pe data de 8 decembrie.