Decizia în cazul Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un adolescent, aşteptată vineri

Decizia Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia în cazul preotului Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, ar urma să fie anunţată vineri.

Preotul Cristian Pomohaci nu s-a prezentat joi, când consistoriul a discutat cazul său, deşi fusese invitat să aducă probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

Potrivit regulamentului riscă să fie sancţionat începând de la suspendare temporară până la caterisire.

Membrii Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au judecat cazul preotului Cristian Pomohaci şi apoi s-au retras pentru a delibera, urmând ca decizia să fie comunicată vineri.

Decizia va fi apoi înaintată către Arhiepiscopul de Alba Iulia, care va trebui să o aprobe.

Preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General.

Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS