Confidenţialitate

Descinderea greșită de la Clinceni, parte dintr-o acțiune uriașă, ce viza 500 de persoane din 35 de județe

Descinderea greșită de la Clinceni, județul Ilfov, unde mascații au dat buzna la o adresă greșită, face parte dintr-o acțiune uriașă a anchetatorilor de la Constanța care viza 500 de persoane din 35 de județe.

Aceștia verifică o grupare ce fabrica diplome false, la înțelegere cu persoane care le cumpărau pentru a obține calificări în diverse meserii, chiar și diplome de studii universitare.

Peste 220 de percheziții au fost organizate, miercuri, în 34 de județe și în Bucureşti, de polițiștii de la Transporturi, coordonați de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Procurorii constănțeni fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

Sunt vizați membrii unei grupări care au falsificat diplome de studii universitare, de bacalaureat sau certificate de calificare profesională.

Cercetările au început, de fapt, în decembrie 2020 când au avut loc 35 percheziții, la Mangalia și Medgidia, la o grupare care deținea mai multe instrumente de falsificare a diplomelor.

Ancheta a continuat pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aceste infracțiuni. S-a ajuns astfel la persoane din 34 de județe și din București, care, cu bună știință, au cumpărat diplomele deși știau că sunt false.

Până acum au fost descoperite aproape 500 de înscrisuri, insă, potrivit unor surse din achetă, numărul diplomelor contrafăcute este mult mai mare.