Confidenţialitate

De Ziua Internațională a Cărții, toți cei care vor avea la ei o carte pot intra gratuit la grădinile botanice din Jibou și Cluj

De Ziua Internațională a Cărții, toți cei care au la ei o carte beneficiază de intrare gratuită la Grădina Botanică din Cluj. Proiectul a fost inițiat, în urmă cu cinci ani de zile, de Victor Miron, autorul campaniei de promovare a cititului „Cărțile pe față”, și a devenit unul cu tradiție, astfel că numărul celor care aleg să citească în mijlocul naturii crește de la un an la altul.
„Grădina Botanică Alexandru Borza este locul meu preferat din Cluj-Napoca, iar primăvara, când sunt înflorite lalelele, e cu adevărat minunat să pui mână pe o carte (un buchet cu sute de file) și să te bucuri de ea printre mii de fire de flori”, spune Victor Miron.

„Clujenii, dar și oameni din localitățile din jur sunt încântați de această campanie. Suntem deja la a 5-a ediție și an de an vin tot mai mulți cititori. Anul trecut peste 3300 de oameni au pus mâna pe o carte și au venit la Grădina Botanică”, continuă Victor Miron.

Acțiunea de la Grădina Botanică din Cluj se va desfășura pe 29 aprilie, însă astăzi, o altă grădină botanică – cea din Jibou – își deschide porțile gratuit pentru iubitorii de lectură. „Anul acesta, avem alături de noi și Grădina Botanică „Vasile Fati”, din Jibou, cu intrare ca la carte, chiar astăzi, 22 aprilie. Astfel că, toți cei care vor avea la ei o carte vor putea intra gratuit și se vor putea bucura de lectură în mijlocul naturii, înconjurați de flori și copaci înverziți”, spune încântat Victor Miron, care se află deja acolo și-i așteaptă pe cititori.

La Cluj, evenimentul va avea loc duminica viitoare, pe 29 aprilie. „Aici vor fi chiar două evenimente în acea zi. E vorba de o lectură publică a poetei Carmen Tiderle și un schimb de cărți realizat în parteneriat cu prietenii de la Schimb de cărți Cluj. Prin aceste evenimente dorim să îi aducem împreună pe cititori, să se cunoască între ei, să întâlnească autori și să își recomande unii altora titluri bune”, explică Victor Miron, inițiatorul proiectului „Cărțile pe față”.