Confidenţialitate

De vorbă cu experții despre viitorul tău financiar: Prin investiții ne putem feri de inflație (P) | VIDEO

Inflația, sau creșterea prețurilor, reprezintă un fenomen relativ neglijat în ultimii ani, chiar și de cei care au trăit grozăvia anilor 90, când buzunarul devenea din ce în ce mai umflat pe măsură ce puteai să cumperi din salariu din ce în ce mai puțin.

Inflația complică mult ecuația economisirii, pentru că atunci când prețurile cresc și dobânzile au tendința să crească și invers, atunci când prețurile sunt stabile sau chiar scad, scad și dobânzile.

Dar aceste fenomene nu sunt axiomatice. Se poate întâmpla ca prețurile să crească, iar dobânzile să rămână jos încă perioade lungi de timp, exact cum se întâmplă acum.

Moise Guran
ne ajută de această dată să descoperim ce soluții de investiții inteligente există atunci o dobândă de 1-2%, pe care o primim acum de la bancă la un depozit, este de două-trei sau chiar de patru ori mai mică decât procentul cu care mi se devalorizează anual economiile?

Laura Hexan, CFA – Capital Markets Head of Retail Sales, BCR, explică, la Europa FM,  cum ne putem feri de inflație prin investiții.

Dacă ai urmărit cu atenție interviul realizat de Moise Guran cu Laura Hexan, intră în concurs pe europafm.ro și câștigă 100 EURO, de la BCR!