De Paști, Papa Francisc face apel la o „contaminare cu speranţă”

În tradiționalul său mesaj pascal, Papa Francisc a făcut apel, duminică, la solidaritate mondială, în efortul de luptă contra pandemiei de nou coronavirus şi a efectelor economice ale acesteia.

Suveranul Pontif a îndemnat la relaxarea sancţiunilor economice internaţionale, la scutirea de datorii a statelor sărace şi la încetarea tuturor conflictelor armate, notează Reuters.

Rostit în lipsa pelerinilor la Vatican, mesajul „Urbi et Orbi” a fost, de departe, cel mai insistent şi politic, de la alegerea sa la cârma Bisericii Catolice, în 2013.

În opinia papei, „Paştele singurătăţii”, din acest an ar trebui să aducă o „contaminare cu speranţă”.

Francisc i-a lăudat pe cei care îşi riscă propriile vieți pentru a-i salva pe semenii suferinzi.

„Nu este momentul pentru indiferenţă, pentru că întreaga lume suferă şi trebuie să fie unită în faţa pandemiei”, a spus Papa Francisc, care și-a exprimat speranța că rivalităţile de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial nu vor „recâştiga forţă”, ca efect al pandemiei.

„Uniunea Europeană se confruntă, în prezent, cu o provocare epocală, de care va depinde nu doar viitorul său, ci şi cel al întregii lumi”, a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Suveranul Pontif a făcut apel la sprijin pentru migranţi şi alte persoane care suferă de pe urma crizelor umanitare din prezent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS