Confidenţialitate

De luni, mergem la terase. Care sunt regulile?

La mesele așezate în aer liber nu va fi permis accesul celor cu simptome de infecție respiratorie, iar la intrarea pe terasă și la grupurile sanitare vor fi instalate dispozitive cu soluții dezinfectante pentru mâini.

Este interzis transferul de la o masă la alta al meniurilor, solnițelor, olivierelor și altor obiecte.

Acestea trebuie dezinfectate după plecarea clienților de la o masă. Este interzis consumul de alimente în picioare.

La o masă pot sta cel mult patru persoane, cu respectarea distanței minime de un metru și jumătate între ele, cu excepția membrilor aceleiași familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanță de cel puțin doi metri.

Locurile la terase se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomerația și a face mai ușoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune. De altfel, administratorul terasei trebuie să dețină un registru cu rezervări ale clienților.

Chelnerii trebuie să poarte mască și mănuși, iar mănușile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei. După fiecare client, mesele trebuie dezinfectate.

În documentul oficial se arată că trebuie reorganizate circuitele de producție și livrare, și monitorizată starea de sănătate a angajaților.

Obligatoriu: spațiile, echipamentele și ustensilele trebuie curățate și dezinfectate frecvent.