De luni, încep înscrierile în clasa pregătitoare

Părinții pot depune cererile de înscriere a copiiilor în clasa pregătitoare,  la secretariatele școlilor, în perioada 27 februarie-16 martie.

În clasa pregătitoare, vor fi înscriși obligatoriu toți copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv. La cererea părinților, pot merge la școală și copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie, cu condiția ca aceștia să treacă de un test de evaluare psihosomatică.

Până pe 2 martie, școlile pot organiza ziua porților deschise, astfel încât părinții și copiii să poată vizita sălile de clasă și să poată discuta cu cadrele didactice.

Formularele privind înscrierea în clasa pregătitoare pot fi găsite și pe internet, pe site-ul ministerului Educației, edu.ro.

16 martie este ultima zi, când școlile mai primesc cereri de înscriere.

Listele cu rezultate se vor afișa pe 22 și 23 martie.

Cei care nu vor prinde un loc la școala pe care o doresc pentru copilul lor pot depune cereri la alte unități de învățământ care mai au locuri libere, în cea de-a doua perioadă de înscrieri, între 24 – 30 martie.

Ca în fiecare an, la înscrierea în clasa pregătitoare, au prioritate cei care locuiesc în apropierea școlii dorite, copiii  care au frați sau surori la școala respectivă și cei care provin din familii monoparentale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS