De la 1 octombrie, crește prețul gazelor

În prag de iarnă, cresc facturile la căldură și apă caldă!

De la 1 octombrie, prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește,  în medie, cu 6 procente, a anunțat președintele Autorității de Reglementare în Domeniul Energiei, Emil Calotă. Este efectul liberalizării prețului gazelor de la 1 aprilie, a explicat el.

Însă, președintele Federatiei Asociațiilor de proprietari din România, Radu Opaina, îl contrazice –  la Europa FM – pe șeful ANRE, că se aștepta ca prețul gazelor să scadă, nu să crească, în urma liberalizării.

Noi ne așteptam la o scădere a prețului gazelor pentru că liberalizarea, ca fenomen economic, trebuie să ducă la o scădere, pentru că apar mai mulți furnizori pe piață, mai mulți concurenți, mai multe oferte, si castigul trebuie să fie in buzunarul clientului prin reducere Așa este firesc intr-o economie normală.

Radu Opaina atrage atenția că această creștere a prețului gazelor va atrage noi scumpiri în lanț ale alimentelor și nu numai.

„Când se scumpesc gazele, se scumpesc pentru toată lumea și pentru agenți economici, populație, și se creează un lanț care crește fiecare za în parte, prețul. „

La o factură de 100 de lei de exemplu, aceasta va crește cu 6 lei, de la 1 octombrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS