Confidenţialitate

De la 1 ianuarie, băuturile alcoolice vor fi și mai scumpe. Producătorii, nevoiți să crească din nou prețurile sau să restrângă afacerile

De la 1 ianuarie 2022 se va aplica o majorare a taxelor la alcool de aproximativ 15 %, arată Hotnews într-o analiză publicată miercuri. Producătorii vor fi nevoiți să majoreze, din nou, prețurile, dacă nu cumva recurg la restrângerea afacerilor și concedieri.

Vă amintim, la 1 august, taxele pe alcool au fost crescute cu 5 procente.

Pentru o băutură spirtoasă de 16 lei, prețul ar urma să urce la 17 lei, arată analiza publicată de Hotnews, în care se estimează că de la 1 ianuarie taxele pe alcool ar urma să fie majorate cu încă 15%.

Drept urmare, creșterile vor fi între câțiva lei și câteva sute de lei, în funcție de cât de scumpă e băutura.

Câteva calcule orientative pentru o sticlă de 700 ml pentru câteva băuturi: pălincă, majorarea ar putea fi de aproape 3 lei, vinars, creștere între 2 lei 50 și 4 lei, pentru vodcă, de la 1 leu și 50 de bani la 3 lei, cu 2-3 lei ar urma să fie creșterea și la whiskey pentru o sticlă cu aceeași cantitate. Și romul ar urma să fie mai scump, cu o majorare cu 2 până la 3 lei 50.

De notat că între timp s-au majorat costurile și pentru materiile prime folosite în această industrie, precum sticla și etichetele.

Foto: Shutterstock

Citește și: Japonia: Guvernul vrea să-i încurajeze pe tineri să bea mai mult alcool pentru a stimula economia și organizează un concurs de idei pentru campanie