Confidenţialitate

De ce s-a răzgândit Tudorel Toader în privința acreditării jurnaliștilor incomozi

Ministrul Justiţiei a decis, vineri dimineaţă, să nu mai accepte doi dintre cei mai experimentaţi jurnalişti care acoperă acest domeniu în sediul ministerului.

Cu alte cuvinte, le-a respins cererile de acreditare pentru 2019. Este vorba despre Ovidiu Oanţă de la Ştirile PRO TV şi Ionela Arcanu de la Realitatea TV.

”Solicitarea dumneavostră de acreditare a fost respinsă, în conformitate cu art. 18 alin 3 din Legea 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public”, a transmis Biroul de presă al Ministerului Justiției celor doi jurnaliști.

Decizia de vineri vine după ce Tudorel Toader i-a amenințat pe ziariști într-o declarație de presă că le va retrage acreditările dacă aceștia continuă să îi pună întrebări.

După ce aceștia au semnalt public refuzul de acreditare, Tudorel Toader s-a răzgândit cel puțin în cazul unuia dintre ei, nu înainte de a-și justifica decizia inițială pe Facebook: ”Despre respectarea clauzelor de acreditare!
In documentele de acreditare la MJ, exista o clauza prin care se prevede- ma angajez sa respect regulile de conduita. In repetate randuri, am facut apel pentru respectarea respectivei clauze!”, a scris ministrul Tudorel Toader.

Tudorel Toader a declarat că s-a răzgândit doar în privința acreditării lui Ovidiu Oanţă de la Ştirile PRO TV.

„Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez”, a precizat Tudorel Toader pentru Hotnews.