Confidenţialitate

De ce este atât de importantă biodiversitatea și ce putem face pentru a o păstra | AUDIO

4 OCTOMBRIE este Ziua Mondială a Animalelor, o bună ocazie ca să ne amintim de biodiversitate și cât de frumoasă și complexă e lumea noastră. Dar despre ce vorbim cand spunem ”biodiversitate” si de ce are ea loc în Misiunea Verde?

Biodiversitatea este definită ca fiind varietatea vieții pe Pământ în toate formele sale – si ea, aflată într-un declin din ce in ce mai alarmant în ultimii ani, în principal din cauza activităților umane, precum schimbarea destinației terenurilor, poluarea si schimbările climatice.

Într-un raport ONU publicat în 2019, oamenii de știință au avertizat că un milion de specii, dintr-un total de opt milioane, sunt amenințate cu dispariția, multe dintre acestea urmând să dispară în câteva decenii.

O parte dintre cercetători consideră chiar că ne aflăm în mijlocul celei de-a șasea extincții în masă din istoria Pământului. În cele cinci evenimente anterioare au dispărut între 60 și 90% dintre specii. Tot ei spun ca, în urma unor astfel de evenimente, ecosistemele se restabilesc în decursul a milioane de ani.

De ce este atât de importantă biodiversitatea și ce putem face pentru a o păstra, am aflat în Misiunea Verde de la Conf. dr. Adrian Peticilă, prodecan al Facultății de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

FOTO: Jean-Louis Aubert / Unsplash