De ce a semnat Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a sefei DNA

“Am respectat statul de drept și hotărârea Curții Constitutionale”- așa explică președintele Iohannis decizia de a  o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Preşedintele Iohannis se află la Bruxelles, la summitul NATO.

 În același timp, șeful statului dă asigurări că lupta anticorupție va continua și după plecarea Codrutei Kovesi din fruntea DNA.

„Cred că vă amintiţi, sper să vă aminţiti şi îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituţia, nu le spun ca slogan. Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Eu îmi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitul NATO.

Pentru că  în spațiul public au apărut critici la adresa șefului statului pentru că nu i-ar fi mulțumit șefei DNA pentru activitatea depusă, Klaus Iohannis a spus acum:

Acest pas pe care l-am făcut luni, nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Voi sprijini în continuare, poate si mai mult lupta anticorupție”, a mai spus șeful statului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS