Confidenţialitate

De ce a fost condamnată Elena Udrea la 6 ani de închisoare

A apărut motivarea sentinței date de Înalta Curte în dosarul Gala Bute : scopul pedepsei aplicate Elenei Udrea poate fi atins doar prin privarea de libertate- susțin magistrații .
Instanța a mai apreciat că gravitatea faptelor comise este sporită de faptul că atât Elena Udrea, cât și alți inculpați din dosar ocupau funcții importante în stat.
La stabilirea pedepselor, judecatorii au ținut cont și de modalitatea de săvârșire a infracțiunilor dar și de cuantumul sumelor pe care fostul ministru al Dezvoltării și Turismului este acuzat că le-a primit ca mită.
Pe 29 martie, Elena Udrea a fost condamnată în primă instanță, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”.
Ea va trebui să plătească și aproape 3 milioane euro despăgubiri.
Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare.
Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzațiile de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.