Confidenţialitate

David Popovici, proaspăt campion european: Mă bucur că am putut să scriu puţină istorie pentru înotul românesc | AUDIO

Înotătorul David Popovici a declarat, luni, la întoarcerea de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Kazan (Rusia), unde a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber, că se bucură că a putut scrie “puţină istorie” în nataţia românească şi că obiectivul său este de a deveni cel mai bun din lume.

“Mă bucur că am putut fi la aceste Europene, că am putut concura. Am fost foarte uniţi şi ne-am distrat. Eu şi Vlad (Stancu), fiind cei mai mici, am câştigat foarte multă experienţă, ne-am bucurat de toate probele. Şi mă bucur că am putut să scriu puţină istorie pentru ceea ce înseamnă înotul românesc. M-am distrat în finală, tot concursul a fost pentru a câştiga mai multă experienţă şi să văd ce pot face pe un teren pe care nu îl stăpânesc atât de bine, într-un bazin semiolimpic. Mă bucur că am ieşit campion european acum în bazin scurt, dar sunt conştient că mulţi dintre adversarii mei au lipsit, nu au venit din anumite motive. Ar fi fost o competiţie şi mai intensă dacă erau toţi adversarii mei aici. Dar mă bucur că am reuşit să câştig, obiectivul meu este să fiu cel mai bun din lume şi cu siguranţă se va întâmpla asta în următorii ani. Cred că la Tokyo am învăţat să îmi stăpânesc mai bine emoţiile, am învăţat să îmi văd mai bine de culoarul meu şi să mă concentrez pe ceea ce ştiu să fac cel mai bine”, a declarat Popovici la Aeroportul ”Henri Coandă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Referindu-se la proba de 400 de metri, când s-a oprit înainte de finalul cursei, David Popovici a spus că a fost o greşeală de numărătoare, care nu se va mai repeta în viitor.

“La 400 de m sunt 16 bazine în bazin scurt şi pur şi simplu mi s-a întâmplat să nu mai număr bine, dar am învăţat din asta şi nu cred că se va mai întâmpla prea curând”, a mai spus campionul european.

Sportivul român David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Kazan (Rusia), cu timpul de 1 min 42 sec 12/100.

Aceasta este prima medalie de aur din istoria participărilor româneşti la Europenele în bazin de 25 m, după 4 medalii de argint şi 8 bronz.

România a încheiat competiţia cu trei medalii, cea de aur obţinută de David Popovici la 200 m liber, una de argint şi una de bronz, câştigate de Robert Glinţă la 100 m spate, respectiv 50 m spate.