David Bowie şi Freddie Mercury, a capella “Under Pressure” – AUDIO

În vara anului 1981, Queen și David Bowie colaborau pentru piesa „Under Pressure”. Numită iniţial “Feel Like”, piesa fusese scrisă de toboşarul Roger Taylor, dar rezultatul nu i-a mulțumit pe membrii Queen, astfel că au început să lucreze pe compoziție împreună cu David Bowie.

La vremea respectivă, David Bowie lucra împreună cu trupa Queen pentru o altă piesă, “Cool Cat”, dar au renunţat la colaborare deoarece Bowie s-a declarat nemulţumit de prestaţia sa.

Astfel că, aflaţi în acelaşi studio, Queen şi David Bowie şi-au îndreptat atenţia către piesa “Feel Like”. În urma unui jam session, piesa a căpătat o nouă formă şi a primit numeleUnder Pressure”. Toţi cei cinci artiști sunt creditați drept coautori.

Îndurerat de vestea surprinzătoare privind moartea lui David Bowie, Brian May, chitaristul trupei Queen, a postat pe site-ul său un mesaj emoționant prin care îşi exprimă regretul faţă de pierderea colaboratorului său.

„M-am trezit târziu, după o noapte lungă, aflând vestea cumplită. David Bowie nu mai este. Nici nu știu dacă pot să am o reacție imediată. A fost un talent incredibil, iar muzica și cultura vor resimți această pierdere inestimabilă. În viața noastră și în afara ei, va rămâne pentru totdeauna ambițios și inovator… și socant. Această veste chiar este greu de digerat. N-am știut că este atât de aproape de moarte. Mi-ar fi plăcut să spun ceva… Este foarte trist. Sincere condoleanțe familiei sale. Dar ce viață… All hail, David Bowie, Star Man, Erou. Odihnește-te în pace! Bri”