David Bowie, incinerat la New York, în absenţa familie sau a prietenilor

David Bowie, care a încetat din viaţă duminică, a insistat că nu doreşte o ceremonie funerară şi a fost incinerat, în mare discreţie, la scurt timp după deces, informează publicaţia britanică The Telegraph.

La incinerarea starul britanic, care a avut loc la New York, locul unde Bowie locuise în ultimii 22 de ani, nu au participat nici măcar membrii familiei sau prietenii, dorinţa sa fiind să “plece fără tam-tam”.

Artistul le spusese prietenilor că nu vrea să aibă servicii funerare sau vreo comemorare publică. Dorinţa i-a fost respectată, iar un apropiat de-al familiei starului a declarat pentru presă că nu este prevăzut “nimic public sau privat”.

David Bowie a solicitat ceea ce se numește “o incinerare directă” la un centru medical din statul New York. Aceasta este descrisă ca cel mai simplu mijloc de a face să dispară rămășițele pământești ale cuiva, imediat după deces, “fără un ultim omagiu, vizite la pompe funebre sau ceremonie”.

Legendarul artist şi-a dorit ca muzica lui să rămână singura amintire a fanilor despre el. „Nu este nevoie de o ceremonie funerară pentru a-ţi aminti de David, rămâi cu muzica lui. Şi-a dorit să dispară fără a stârni vâlvă. Acesta a fost stilul lui. Ultimul lui album a fost modul lui de a-şi lua rămas bun de la fani“, a declarat un apropiat al familiei artistului pentru Daily Mail.