David Bowie, cel mai bine vândut muzician pe vinil în 2016

Vânzările de viniluri au atins un record în Marea Britanie, în 2016, în ultimii 25 de ani, ca urmare a dispariţiei unor artişti celebri, depăşind cifra cheltuielilor pentru muzica în format digital, potrivit The Guardian.

Peste 3,2 milioane de LP-uri au fost vândute anul trecut în format vinil, ceea ce semnifică o creştere cu 53% faţă de anul precedent şi cel mai mare număr de unităţi din 1991, când albumul ”Stars” al trupei Simply Red era cel mai bine vândut.

În plus, 2016 a fost anul în care în Marea Britanie s-au cheltuit mai mulţi bani pentru discuri decât pentru muzica în format digital.

Moartea mai multor muzicieni importanţi a fost un element important în privinţa acestei creşteri. Oamenii au investit în viniluri ca amintiri. După deces, David Bowie a devenit cel mai bine vândut muzician pe vinil în 2016, cu cinci albume care au ajuns post-mortem în top 30.

Albumul său ”Blackstar”, ultimul lansat de artist, a fost cel mai popular în vânzări pe parcursul anului, în timp ce ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust”, ”Hunky Dory”, ”Nothing Has Changed” şi ”Changesonebowie” i-au urmat între cele mai populare LP-uri.

Sursă: News.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS