Confidenţialitate

David Bowie, cel mai bine vândut muzician pe vinil în 2016

Vânzările de viniluri au atins un record în Marea Britanie, în 2016, în ultimii 25 de ani, ca urmare a dispariţiei unor artişti celebri, depăşind cifra cheltuielilor pentru muzica în format digital, potrivit The Guardian.

Peste 3,2 milioane de LP-uri au fost vândute anul trecut în format vinil, ceea ce semnifică o creştere cu 53% faţă de anul precedent şi cel mai mare număr de unităţi din 1991, când albumul ”Stars” al trupei Simply Red era cel mai bine vândut.

În plus, 2016 a fost anul în care în Marea Britanie s-au cheltuit mai mulţi bani pentru discuri decât pentru muzica în format digital.

Moartea mai multor muzicieni importanţi a fost un element important în privinţa acestei creşteri. Oamenii au investit în viniluri ca amintiri. După deces, David Bowie a devenit cel mai bine vândut muzician pe vinil în 2016, cu cinci albume care au ajuns post-mortem în top 30.

Albumul său ”Blackstar”, ultimul lansat de artist, a fost cel mai popular în vânzări pe parcursul anului, în timp ce ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust”, ”Hunky Dory”, ”Nothing Has Changed” şi ”Changesonebowie” i-au urmat între cele mai populare LP-uri.

Sursă: News.ro