Confidenţialitate

Darius Vâlcov scapă de dosarul deschis după publicarea protocolului SRI – PG

Darius Vâlcov a scăpat definitiv de dosarul penal deschis după ce a publicat pe Facebook protocolul dintre Parchetul General și Serviciul Român de Informații.

În dosar era cercetată fapta de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, iar Curtea de Apel București a clasat, marți, cauza. Dosarul fusese deschis la sesizarea SRI. Vâlcov chiar a fost pus sub control judiciar, însă a scăpat de măsură.

Decizia vine la scurt timp după ce, tot marți, Vâlcov a fost condamnat de judecătorii din Dolj la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Procurorii au renunţat la anchetă la finele lunii februarie, în baza articolului care spune că ei pot lua această decizie dacă nu există un interes public în urmărirea penală.

La scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ, a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului. Deşi documentul nu mai producea efecte, aşa cum au anunţat SRI şi Parchetul General, el era un document secret. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.