Confidenţialitate

Deșteptarea României | Daniel Funeriu – De ce s-a prăbușit calitatea educației în România?

Săptămâna aceasta, la Europa FM, am lansat campania Deșteptarea României chiar pe 8 februarie,  în ziua în care școlile din România s-au redeschis  pentru elevii și profesorii lor. În mod firesc, Educația este primul domeniu abordat în dezbaterile și edițiile speciale ale întregii luni februarie, la Europa FM.

În ultimele zile, ascultătorii Europa FM au indicat motivele din cauza cărora, spun ei, s-a prăbușit educația în România.

Acestea merg de la amestecul politicului în conducerea școlilor, până la slaba pregătire profesională a profesorilor. Se adaugă incapacitatea de a construi o programă adecvată vremurilor și noilor generații, dar și pregătirea deficitară pe care viitorii profesori o primesc în universități.

Întreaga săptămână am căutat să aflăm împreună de ce s-a prăbușit calitatea educației în România, iar în prima ediție îl aducem la microfonul Europa FM și pe fostul ministru al educației Daniel Funeriu.

Credem că doar împreună putem reuși și, tocmai de aceea, ne propunem ca, prin campania Deșteptarea României, să îi aducem împreună, pe aceeași frecvență, pe românii cu inițiativă, pe cei implicați și dornici să aibă un impact pentru a genera progres construit pe principii solide.

De ce s-a prăbușit calitatea educației în România?

FOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu