Daniel Fenechiu: „Sunt un susținător al legislației antifumat” – AUDIO

Invitat în cadrul emisiunii Drum cu prioritate, la Europa FM, senatorul Daniel Fenechiu a vorbit despre amendamentele pe care le-a propus pentru legea antifumat.

Daniel Fenechiu a declarat că, în opinia sa, modificarea legii antifumat nu este o prioritate.

Însă, a explicat că a făcut propuneri pentru modificarea legii, ca urmare solicitărilor pe care le-a primit din partea mai multor cetățeni.

Unul dintre argumentele sale se referă la faptul că dreptul unei persoane încetează acolo unde se încalcă dreptul unei altei persoane.

În opinia senatorului, statul ar trebui să interzică vânzarea tutunului. „Eu cred că este o crimă să permiți vânzarea unui produs care omoară. Sunt un susținător al legislației antifumat și cred că este anormal ca un nefumător să respire noxele emise de țigara unui fumător”.

Cu toate acestea, Daniel Fenechiu se întreabă: „dacă fumătorii își doresc să fumeze într-un spațiu închis destinat exclusiv fumatlui cu ce deranjează ei nefumătorul?”.

Potrivit senatorului, legea anterioară a fost o lege foarte proastă, deoarece principiul ei era să existe spații și pentru fumători și pentru nefumători.

„Regula trebuie să fie interzicerea fumatului în toate spațiile publice”, a adăugat Fenechiu.

Un studiu realizat la solicitarea „Inițiativei 2035 fără Tutun” relevă cu 33% din populația României fumează.

Interviul integral poate fi ascultat mai jos:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS