Daniel Constantin va fi înlocuit din Guvern. Premierul va trimite propunerile ALDE președintelui Iohannis

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, luni, că în cursul zilei va trimite Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE. Mai exact, Daniel Constantin va fi înlocuit din Guvern, după ce duminică a pierdut sprijinul politic al ALDE.

Sorin Grindeanu a declarat că, fiind un Guvern politic, a luat act de propunerile făcute de ALDE şi le va înainta președintelui Klaus Iohannis.

Graţiela Gavrilescu, în prezent ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin.

În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.

Duminică după-amiază, liderii ALDE au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

Ce spune Daniel Constantin

De altfel, vicepremierul Daniel Constantin se aștepta ca premierul Sorin Grindeanu să trimită președintelui Iohannis cererea de remaniere, după decizia luată, ieri, de liderii ALDE.

Totuși, Daniel Constantin a precizat că va rămâne în continuare copreședinte al acestei formațiuni, cel puțin până la congres.

Acesta l-a acuzat din nou pe Călin Popescu Tăriceanu că a încălcat grav regulile după ce i-a fost retras sprijinul politic în Guvern.

”Rămân în ALDE, pentru că ceea ce se întâmplă, din păcate, încalcă orice regulă a democrației, orice regulă a liberalismului și cred că ceea ce face dl Tăriceanu nu va face bine acestei formațiuni politice. Uitați-vă doar ieri ce decizii s-au luat. Când este un lider cum este dl Tăriceanu care scoate în fiecare zi la înaintare relația foarte bună pe care o are cu dl Dragnea, sigur că mulți se aliniază. Se continuă, din păcate această politică a pumnului în gură”, a declarat Daniel Constantin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniel Constantin crede că retragerea sprijinului politic vine după ce a cerut un nou protocol al coaliției de guvernare.

Copreședintele ALDE s-a plâns că nu era consultat de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea în privința deciziilor luate la nivelul coaliției.

”Acel protocol pe care l-am propus a deranjat foarte tare. Se dorea încă de la începutul formării acestei coaliții, acestui Guvern ca decizia să se ia de către doi oameni. Iar dl Tăriceanu să nu credeți că a luat o decizie fără să nu știe sau fără să nu aibă acordul dlui Dragnea. Asta nu înseamnă că am o problemă cu dl Dragnea, dimpotrivă. Problema mea este legată de dl Tăriceanu care trebuie să obțină acordul de fiecare dată”, a precizat Constantin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniel Constantin a adăugat că singura acuzație care i s-a adus ieri la ședința ALDE a fost aceea că este omul binomului și că este prea tehnocrat.

”Niciodată nu am stat să-mi spăl rufele în public. Singurele reproșuri care mi s-au făcut sunt că sunt omul binomului și că sunt prea tehnocrat. Am încercat pe unde am fost, în toată cariera mea să-mi fac datoria. Probabil că lucrurile acestea sunt așa considerate de dl Tăriceanu ca ieșite din comun”, a continuat Daniel Constantin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS