Daniel Chițoiu, externat

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost externat, joi, în jurul prânzului, din Spitalul Floreasca.

Politicianul ALDE a reușit să evite întâlnirea cu jurnaliștii aflați în fața unității medicale.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Oprița, a confirmat pentru Mediafax că Daniel Chițoiu a părăsit unitatea medicală.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în cazul accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu, la 26 decembrie 2019, în localitatea Zamfirești. Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat, la momentul respectiv, pentru Digi 24 că „maşina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar”. Potrivit lui, „din păcate, conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut nici unde să tragă dreapta pentru a evita coliziunea”.

În schimb, un comunicat al IPJ Argeș transmite că ”o concluzie privind vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal”.

Doi soți au murit în urma impactului.

Surse judiciare susțin că Daniel Chițoiu va fi audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în momentul accidentului.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS