Confidenţialitate

Danemarca: Guvernul lucrează la un proiect pentru stoparea fumatului pentru viitoarele generații | AUDIO

În Danemarca, Guvernul lucrează la un proiect pentru stoparea fumatului. Vizate sunt viitoarele generaţii. Autoritățile daneze îşi propun să se asigure că nicio persoană născută după anul 2010 nu se va apuca de fumat şi nici nu va folosi alte produse cu nicotină.

Măsurile la care lucrează Guvernul de la Copenhaga ar include interzicerea treptată a vânzării de produse din tutun şi cu nicotină pentru această generaţie.

O „generaţie fără nicotină 2010+” va reprezenta un punct de referinţă istoric în prevenirea bolilor şi a decesului, a declarat ministrul danez Sănătăţii, la prezentarea propunerilor guvernamentale de reformă sanitară. Legile actuale interzic danezilor mai mici de 18 ani să cumpere tutun sau să fumeze țigări electronice.
În același document, guvernul propune, de asemenea, creşterea la 18 ani a vârstei minime pentru achiziţionarea de băuturi alcoolice.

În prezent, în Danemarca, limita minimă de vârstă este de 16 ani pentru cine vrea să cumpere bere şi de 18 ani pentru cei care doresc să cumpere băuturi cu un conţinut mai mare de alcool.

În propunerile care urmează să fie negociate cu partidele parlamentare, Guvernul Copenhaga subliniază că tinerii danezi conduc în clasamentul consumului de alcool în Europa şi notează că o cultură a consumului excesiv de alcool are consecinţe grave.

Sursa foto: Unsplash / Possessed Photography

Citește și: Haga: CIJ răspunde, miercuri, plângerii depuse de Ucraina împotriva Rusiei invadatoare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.