Dăncilă: „Nu vreau să se spună că primul ministru a intervenit în raportul privind activitatea DNA”

„Justiția trebuie să fie independentă. Nu vreau să se spună că primul ministru a intervenit în raportul privind activitatea DNA” – a declarat premierul Viorica Dăncilă, cu puțin timp în urmă.

Declarația vine în contextual în care, ministrului justiției Tudorel Toader va prezenta în această seară un raport privind activitatea DNA și, posibil, o propunere privind revocarea sau nu a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Eu aştept ca domnul ministru al Justiţiei să se încadreze în limitele legale, să respecte legea, să facă o analiză obiectivă şi să ia deciziile care se impun, bineînţeles legat de analiza pe care a făcut-o”, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului. Nu cred că trebuie să am o discuţie cu domnul ministru al Justiţiei. Justiţia trebuie să-şi facă datoria, domnul ministru trebuie să-şi facă datoria. Voi vedea ce decizie şi care au fost punctele de la care a plecat domnul ministru atunci când va ieşit public şi va anunţa acest lucru. Deci nu am de gând să discut despre deciziile pe care trebuie să le ia domnul ministru al Justiţiei, pentru că nu cred că este normal să am o discuţie legată de acest lucru. Să-și facă o analiză dumnealui, să vină cu el în spațiul public, nu vreau să existe în nici un fel suspiciunea că primul ministru sau altcineva ar interveni într-un raport. Nu am vorbit cu domnul ministru.” – a mai spus Viorica Dăncilă.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS