Dăncilă: Nu am luat în calcul să plec de la șefia PSD

Înfrântă în alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă anunță că va analiza rezultatul alături de colegii din PSD.

„Rezultatul final nu mai poate fi schimbat (…)  Nu pot câștiga amândoi candidații alegerile prezidențiale (…) Pentru noi e important un lucru, faptul că PSD a obținut numărul de voturi din 2016, chiar l-a depășit, ceea ce arată că suntem pregătiți pentru alegerile parlamentare și locale. Ne bucură prezența la vot, pentru că, cu același număr de voturi, am intrat la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă, duminică seara, la Antena 3.

„Nu am luat în calcul să plec de la șefia partidului. Vom discuta în cadrul CEx, trebuie să avem în vedere că vin sărbătorile, iar apoi intrăm în precampanie electorală. Voi asculta opiniile colegilor. Trebuie să analizăm tot. Cred că am început prea târziu campania. Cred că a fost o campanie împotriva mea”, a adăugat fostul premier.

Klaus Iohannis a câștigat în mod categoric alegerile prezidențiale, potrivit sondajelor făcute la ieșirea de la urne (exit-polls).

Potrivit unei estimări a institutului IRES, președintele în funcție ar fi obținut 66,5% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 33,5.

Potrivit IRES, datele includ și voturile exprimate în secțiile din străinătate.

Cercetarea este valabilă pentru ora 20.00.

Un al doilea sondaj, publicat de Curs-Avangarde (pentru ora 19.30), arată că președintele Iohannis a obținut 64,8%, în timp ce Viorica Dăncilă- 35,2%.

Potrivit Biroului Electoral Central, la ora 21.00, momentul închiderii urnelor în țară, prezența la vot a fost de 49,87% în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS