Confidenţialitate

Dăncilă: „Nu am discutat cu T. Toader despre amnistie, dar mulți ambasadori m-au întrebat despre un asemenea proiect”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a discutat cu ministrul Justiției Tudorel Toader despre un proiect privind amnisitia și grațierea și recunoaște că a fost întrebată de mai mulți parteneri internaționali, în special ambasadori, dacă există un asemenea proiect.

“Au existat discuții legate de acest aspect, dacă dau grațierea în 2018. Mai mulți dintre ambasadori, dar eu cred că multe din lucrurile pe care le spuneau erau știri false care au fost induse. O amnistie nu o dai pentru o persoană, ci pentru că vrei să îndrepți niște lucruri”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Aceasta spune că a fost întrebată dacă proiectul va fi adoptat în 19 decembrie. “Am spus că nu e adevărat, că nu am un proiect și nu am discutat despre acest lucru. Oportunitatea unui act o stabilește premierul. Citesc când am un act normativ ca să pot să îmi fac o imagine să văd ce presupune acest lucru. Foarte mulți vedeau un act normativ că scapă violatorii, nu o să vedeți așa ceva. Nu am discutat cu ministrul Justiției despre acest act”, a mai spus Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.