Confidenţialitate

Dăncilă: “Nimeni nu-i va ierta (pe cei care vor vota moţiunea – n.r.) dacă vor trăda partidul care i-a făcut” VIDEO

Viorica Dăncilă a ajuns, în urmă cu puțin timp, la Parlament. Premierul a declarat că este pozitivă și optimistă în legătură cu rezultatul moțiunii de cenzură, precizând că în cazul în care vor fi social-democrați care vor vota la moțiune, vor fi excluși din PSD.

„Vom vedea la moțiune ce vor face ceilalți. Vom vedea. Mai este puțin timp. E bine că toată lumea este optimistă. Să vedem care eva fi rezultatul votului de astăzi (joi – n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.

Întrebată dacă vor fi parlamentari PSD care vor vota moțiunea, Viorica Dăncilă a răspuns: „Vom vedea. Vă dați seama. Eu sper ca toți să dea dovadă de foarte multă corectitudine. Sunt convinsă că dacă un parlamentar de la PSD va vota astăzi, va fi foarte, foarte atacat, în primul rând de oameni”.

Ea a adăugat  că ”nimeni nu-i va ierta dacă azi vor trăda partidul care i-a făcut, i-a adus în Parlament”.

Chestionată dacă social-demcorații care vor vota vor fi excluși din partid, premierul a replicat: „Categoric. Am luat o hotărâre în CEx. Nu putem accepta așa ceva”.

Șeful Executivului a anunțat că decizia PSD este de a asigura cvorumul la moțiunea de cenzură, însă fără a vota. Viorica Dăncilă participă, la ora transmiterii acestei știri, la ședința grupurilor parlamentare ale PSD.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că votul moțiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.