Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: N-a înțeles că miza e mai mare decât el

Într-o nouă postare publicată pe contul de Facebook, premierul reacționează la declarația șefului statului față de intervenția tardivă a autorităților în cazul tragediei din Caracal, unde un tinichigiu a recunoscut că a ucis două fete.

Viorica Dăncilă consideră că președintele Klaus Iohannis „a vorbit degeaba”.

Premierul a mai spus că președintele nu a înțeles că miza e mai mare decât persoana lui.

„M-am așteptat în această seară la o declarație a domnului Iohannis prin care să ne transmită niște măsuri clare. M-am așteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza și deciziile care se impun. M-am așteptat la o poziție fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri și dumneavoastră nu puteți, domnule președinte? M-am așteptat la decență, la asumare și la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declarație marcată de oportunism, plină de sincope și total lipsită de empatie. Domnul Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba”, a scris Viorica Dăncilă, duminică, pe Facebook.

Premierul a adăugat că Guvernul va continua să își facă treaba și să ia măsuri, cu sau fără sprijinul președintelui.

„Nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles că suntem datori față de familiile tinerelor care și-au pierdut viața și a tuturor părinților din țara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înțeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui și mandatul pe care și-l dorește cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să își facă treaba, să ia măsuri și să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aștepta prea multe”, a conchis Viorica Dăncilă.


Președintele Klaus Iohannis a susținut că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral de tragedia din Caracal, susținând că toți cei care au greșit trebuie să fie sancționați. Șeful statului a mai cerut coaliției PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS