Dăncilă: Este normal ca PSD să depună moţiune de cenzură împotriva guvernului Orban

Șefa Partidului Social Democrat a anunțat, marți seara, că formațiunea va încerca debarcarea noului guvern, condus de liberalul Ludovic Orban.

“Este normal ca PSD să depună o moţiune, având în vedere programul de guvernare, având în vedere programul de austeritate pe care vrea să-l implementeze Guvernul Orban”, a susținut Viorica Dăncilă, într-un interviu la TVR.

Liderul PSD, finalist în cursa prezidențială alături de Klaus Iohannis, a admis că demersul împotriva actualei echipe de la Palatul Victoria este programat pentru luna februarie.

“Am promis că vom face opoziţie foarte activ. Am promis că nu vom lăsa să fie sancţionaţi nici pensionarii, nici salariaţii şi nici să vedem măsurile anti-români pe care le ia acest guvern”, a adăugat Viorica Dăncilă.

În opinia sa, obiectivul principal al guvernului condus de Ludovic Orban este să “pună nişte oameni să facă ceea ce a făcut şi guvernul Cioloş, prin ordonanţa 109. Deci oamenii aceştia asta au ca preocupare: să schimbăm prefecţii în 48 de ore (…) pe mine mă interesează ceea ce se întâmplă în această ţară şi mă interesează un lucru… de 30 de ani unii au construit o temelie solidă, au venit alţii şi am luat-o de la capăt. Cred că, după 30 de ani, România nu mai are dreptul la experienţe (sic!)”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS