Dăncilă, despre cabinetul Orban: Parcă este un guvern de bocitoare

Lider al PSD, Viorica Dăncilă a criticat, joi seara, noul executiv PNL, care nu oferă soluții pentru problemele pe care le invocă la preluarea mandatului.

„Este foarte uşor să dai vina pe ‘greaua moştenire’ – eu nu am făcut niciodată acest lucru, în calitate de premier -, pentru că atunci justifică măsurile pe care vrea să le ia împotriva oamenilor şi am văzut acest lucru sau faptul că nu au un program de guvernare coerent. (…) Nici nu au preluat bine toate ministerele şi au vorbit despre ‘greaua moştenire’. (…) Dacă vă uitaţi acum, parcă este un guvern de bocitoare. La fiecare minister vorbesc doar de ‘greaua moştenire’, asta pentru a arăta că de fapt nu au niciun program legat de domeniul respectiv. Bun, ‘greaua moştenire’. Ce vrei să faci tu în continuare, ca să reglezi lucrurile, ca să iei măsuri pentru români? Dar nu vedem absolut nimic. (…) Vedem că este un haos total şi singurul lucru pe care îl repetă este ‘greaua moştenire’, nu sunt bani, ce facem”, a declarat Viorica Dăncilă, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

”Preşedintele României trebuie să discute pe obiective importante pentru ţară cu un guvern indiferent de culoarea politică. Eu cred că un guvern cum este guvernul actual, care nu are majoritate, va fi un guvern care nu va rezista. Eu ştiu că Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură în februarie, cât mai curând posibil, că un guvern nu trebuie dat jos de preşedintele României trebuie dat jos de către majoritatea din Parlamentul României şi eu cred că ceilalţi vor face majoritate pentru că nu vor susţine un guvern care va duce la dezastru România”, a adăugat șefa PSD.

Fostul premier social-democrat, candidat al PSD la prezidențiale, a susținut că partidul şi-a îndeplinit 80% din programul de guvernare, iar acuzaţiile privind „gaura” din bugetul României trebuie demonstrate.

„Pe oameni nu-i interesează văicărelile preşedintelui, ale domnului diriginte, ale elevului Orban sau ale celorlalţi. Îi interesează ce vor să facă ei, cum rezolvă anumite situaţii, ce vor să facă pentru comunităţile locale”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a anunţat, joi seară, că a semnat eliberarea din funcţie a ”aproape 40 de secretari de stat PSD”.

Potrivit lui Ludovic Orban, destituirile vor continua.

”Toţi secretarii de stat PSD, toţi preşedinţii, vicepreşedinţii şi toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală, pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România trei ani de zile”, a precizat șeful executivului.

Ludovic Orban a adăugat că va fi redus ”drastic” numărul secretarilor de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS