Dăncilă: Am hotărât să cerem votul de încredere al Parlamentului

După o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, premierul a anunţat, luni seară, că, săptămâna viitoare, va cere în Parlament votul de încredere pentru guvernul pe care îl conduce.

Viorica Dăncilă a adăugat că nu îi este teamă de un eventual eșec.

„Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere”, a afirmat șefa executivului.

Premierul a menţionat că, deocamdată, nu s-a stabilit dacă va merge pe varianta restructurării sau pe cea a remanierii, dar că în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

Viorica Dăncilă a adăugat că va discuta cu juriştii şi va decide care este cea mai bună soluţie.

Potrivit acesteia, până miercurea viitoare, va fi luată o hotărâre în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

„Vom discuta cu celelalte partide, este normal să avem negocieri cu toate partidele, mai puţin Pro România”, a adăugat liderul PSD.

Viorica Dăncilă a spus că exclude din start cooptarea Pro România la guvernare.

„De fapt a fost dat un vot în Comitetul Executiv Naţional conform căruia Pro România nu trebuie să intre la guvernare. (…) Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susţin Guvernul. Guvernul are nevoie de stabilitate”, a subliniat ea.

Întrebată de ce a luat decizia ca Guvernul să meargă în Parlament înainte ca CCR să se pronunţe asupra sesizării privind un conflict cu preşedintele, Dăncilă a răspuns: „Sunt convinsă că domnul preşedinte Klaus Iohannis a încălcat Constituţia prin faptul că a refuzat interimatele pentru cele trei portofolii, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrurile şi avem curaj să mergem în Parlament”.

„De fiecare dată am spus că voi merge în Parlament, nu am avansat o dată, acum avansez această dată”, a precizat Viorica Dăncilă.

La momentul actual, după retragerea ALDE din coaliția de guvernare, echipa de la Palatul Victoria își desfășoară activitatea în regim de avarie. Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniștri interimari înaintate de premier.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS