Dan Voiculescu poate fi eliberat condiţionat. DNA va contesta decizia

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, poate fi liberat condiţionat, au decis, joi, magistraţii Judecătoriei Sector 5.

Hotărârea instanţei nu este definitivă.

Ea poate fi contestată în trei zile de la comunicare la Tribunalul Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru Europa FM că procurorii anticorupţie vor contesta decizia magistraților de la Judecătoria Sectorului 5.

La şedinţa de judecată de joi dimineaţă, avocatul acestuia a susţinut, la Judecătoria Sector 5, că a mai existat o decizie definitivă a unei instanţe, care a spus în ianuarie că omul de afaceri poate fi liberat condiţionat după şase luni, şi nu în octombrie 2017, aşa cum au susţinut procurorul DNA şi Comisia de liberări condiţionate a Penitenciarului Rahova.

Avocatul a mai susţinut că Dan Voiculescu a arătat “stăruinţă în muncă” în penitenciar şi că omul de afaceri “nu trebuie îndreptat, pentru că are o educaţie solidă”, în timp ce procurorul DNA a spus că Voiculescu a avut doar 57 de zile câştigate prin muncă, restul de peste 300 de zile fiind câştigate prin elaborarea de lucrări ştiinţifice pentru care nu există nicio dovadă că au fost redactate în penitenciar.

Dan Voiculescu a depus în instanţă o cerere de judecare în lipsă şi un memoriu în care explică această cerere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS