Confidenţialitate

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre raportul Colectiv: Aceste rapoarte nu duc la vinovății personale

Guvernul nu poate spune deocamdată dacă vor urma alte schimbări din funcție după publicarea raportului care prezintă modul în care s-a intervenit la dezastrul din Colectiv.

Legea însă trebuie, mai mult ca sigur, schimbată în unele puncte cheie – în special în cele care țin de intervenția în astfel de cazuri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului – Dan Suciu – a vorbit despre disfuncționalitățile din actualul sistem de intervenție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Raportul a evidențiat o serie de disfuncționalități, lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație, e clar că e nevoie de modificări procedurale, dincolo de orice altceva și s-ar putea să fie nevoie inclusiv de modificări legislative.  Rep.: Este vizată și schimbarea unor persoane din fruntea unor instituții?  Dan Suciu: Aceste rapoarte nu duc la vinovății personale”, a explicat Dan Suciu.

Jurnaliștii au insistat și l-au întrebat pe Dan Suciu dacă, după publicarea raportului, premierul a discutat cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Au fost discuții evident, nu după raport, dar vor fi și după raport pentru că se vor așeza factorii decidenți la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri. Evident că va fi și o consultare suplimentară față de cele existente până la acest moment”, a răspuns Dan Suciu.

Amintim, raportul publicat ieri de Guvern arăta că intervenția în cazul incendiului de la Colectiv a fost necoordonată și cu elemente de improvizație din partea autorităților.

Documentul recomanda, între altele,  reformarea radicală a sistemului de urgenţă.