Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre raportul Colectiv: Aceste rapoarte nu duc la vinovății personale

Guvernul nu poate spune deocamdată dacă vor urma alte schimbări din funcție după publicarea raportului care prezintă modul în care s-a intervenit la dezastrul din Colectiv.

Legea însă trebuie, mai mult ca sigur, schimbată în unele puncte cheie – în special în cele care țin de intervenția în astfel de cazuri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului – Dan Suciu – a vorbit despre disfuncționalitățile din actualul sistem de intervenție.

”Raportul a evidențiat o serie de disfuncționalități, lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație, e clar că e nevoie de modificări procedurale, dincolo de orice altceva și s-ar putea să fie nevoie inclusiv de modificări legislative.  Rep.: Este vizată și schimbarea unor persoane din fruntea unor instituții?  Dan Suciu: Aceste rapoarte nu duc la vinovății personale”, a explicat Dan Suciu.

Jurnaliștii au insistat și l-au întrebat pe Dan Suciu dacă, după publicarea raportului, premierul a discutat cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, Raed Arafat.

”Au fost discuții evident, nu după raport, dar vor fi și după raport pentru că se vor așeza factorii decidenți la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri. Evident că va fi și o consultare suplimentară față de cele existente până la acest moment”, a răspuns Dan Suciu.

Amintim, raportul publicat ieri de Guvern arăta că intervenția în cazul incendiului de la Colectiv a fost necoordonată și cu elemente de improvizație din partea autorităților.

Documentul recomanda, între altele,  reformarea radicală a sistemului de urgenţă.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS