Confidenţialitate

Dan Șova poate fi reţinut şi, eventual, arestat. Senatorii au dat undă verde cererii DNA

Senatul a aprobat cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. Au fost 95 de voturi pentru și 30 împotrivă. 2 voturi au fost anulate.

Dan Șova este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu în Dosarul CET-Govora.

Fostul ministru este acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu. Vorbim de al doilea dosar deschis de procurorii DNA pe numele său. Procurorii au cerut arestarea pe 19 noiembrie.

Anchetatorii susţin că Dan Şova a intermediat încheierea unui contract de consultanţă între o firmă de avocatură şi societatea CET Govora. În schimb ar fi primit mită 100.000 de euro. Cu acești bani, senatorul a achitat un imobil cumpărat în Bucureşti.

Dan Șova a susținut în plen că la dosar nu sunt probe împotriva sa, ci doar un denunț.

PSD şi PNL anunţaseră că vor vota pentru încuviinţarea cererii DNA în cazul senatorului Dan Şova. Preşedintele Senatului şi lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a recomandat senatorilor ALDE să voteze împotriva solicitării de reţinere şi arestare preventivă a acestuia.

Dan Şova a declarat înaintea votului din Senat, că din cele 3000 de file din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, nu există nicio probă împotriva sa, ci doar un denunţ.  “Cred că încep să mă apropii de recordui nedorite” a precizat Şova discursul din plenul Senatului, în condiţiile în care este pentru a treia oară când senatorii trebuie să decidă ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Senatorii au respins, în martie şi în iunie, ale două solicitări referitoare la Dosarul Turceni- Rovinari. În acest dosar el a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.