Confidenţialitate

Dan Cărbunaru: Guvernul va mări salariile profesorilor în viitoarea lege a salarizării

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a venit cu noi precizări legate de oferta guvernamentală pentru sindicaliștii din învățământ. 

Dan Cărbunaru spune că cabinetul Nicolae Ciucă vrea să crească salariile profesorilor prin viitoarea lege a salarizării. Proiectul va fi gata la mijlocul lunii iulie și prevede că Educația este domeniu prioritar. Legea va putea intra în dezbatere parlamentară în sesiunea din toamnă, adică în luna septembrie.

Până atunci, Guvernul vrea să acorde tuturor angajaților din învățământ prime pentru cariera didactică. Pentru personalul didactic și cel didactic auxiliar, se va oferi o sumă de 1.000 de lei, pe un card special ca cel de energie, iar în luna octombrie alți 1.500 de lei. Personalul nedidactic va primi sume de 500 de lei în luna iunie și octombrie. În plus, spune Dan Cărbunaru, personalul nedidactic va primi o majorare a veniturilor potrivit grilei din 2022. Salariile din educație vor ajunge la maximum grilei de salarizare, mai spune purtătorul de cuvânt al Guvernului.

300.000 de angajați ar urma să primească aceste carduri.

Declarațiile vin în contextul în care mii de profesori sunt în fața Executivului și cer condiții decente de salarizare și de muncă. Aseară, delegația guvernamentală condusă de Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului, le-a transmis cadrelor didactice că în acest moment nu se poate discuta de creșteri salariale sau sporuri. În schimb, au propus ca personalul didactic și nedidactic să primească un card ”pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.

Foto: Europa FM / Raul Bambu