Confidenţialitate

Dan Barna susține că a cerut secretarului de stat din Ministerul Sănătății să îl informeze pe premier

Vicepremierul Dan Barna i-a dat replică într-o postare pe Facebook premierului Florin Cîțu, după ce premierul i-a cerut să explice public și în ședința de guvern despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind cifrele românilor morți de COVID-19.

Dan Barna spune că a fost informat joi, de echipa de la Ministerul Sănătății, că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

„Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății. Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05. Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a scris Dan Barna pe Facebook.