Dan Barna, noul președinte al USR

Deputatul Dan Barna este noul preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR), ales în cadrul congresului extraordinar al partidului desfăşurat sâmbătă la Poiana Braşov.

Dan Barna a obţinut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.  14 voturi au fost anulate.

Aşa-numita ”aripă nicuşoristă”, susţinătorii lui Cristian Seidler, candidatul retras din competiţia pentru şefia formaţiunii , nu a participat la congresul de la Poiana Braşov, acuzând nereguli în selectarea delegaţilor pentru alegerile noului preşedinte al partidului. Ei au ameninţat chiar că vor contesta în instanţă organizarea şi rezultatele congresului.

În discursul susţinut în faţa delegaţilor la congres, Dan Barna a spus că formaţiunea îi datorează foarte mult lui Nicuşor Dan, a cărui demisie a fost o greşeală care a dus la crearea unor falii adânci în interiorul partidului, explicând că obiectivul USR este să dea premierul la alegerile parlamentare din 2020.

De asemenea, el a făcut apel, în repetate rânduri, la unitate şi la reconciliere între taberele din USR.

Dan Barna urmează să fie preşedintele USR pentru un mandat limitat de doi ani, un alt congres urmând a fi organizat în primăvara lui 2019, înaintea alegerilor europarlamentare.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS